Kenneln föder upp Nova Scotia duck tolling retriever "tollare"

Jag heter Åsa och bor med min sambo Roland i Smedjebacken.
Jag har haft tollare sedan 1997 och är nu inne på min fjärde tollare.
Hundar har dock alltid funnits i mitt liv.
Mina första tollare hade jag mest som sällskap och ställde ut ibland men det var först när jag tog en parningsvalp som intresset satte fart ordenligt.(SE VCH,TJH,LPI  Bay of Fundys Fangila-Joy S33424/2002) . Med henne blev det mycket träning och tävling i både jakt,lydnad,bruks,viltspår samt tjänstehund inom försvaret.
Efter några år kändes det som att en så duktig hund skulle kunna gå vidare i avel och 2006 fick jag mitt kennelnamn men tyvärr förlorade jag henne i förtid.
Men sen har det blivit en ny liten tollare vid namn Rica som jag nu efter 5 år har planerar att ta en valpkull efter.( se Hundar i kenneln och valpsidan.)

Mål och syfte
Jag vill föda upp rastypiska tollare med god fysisk och psykisk hälsa och som är trevliga och fungerar i olika situationer.
De skall också ha mycket arbetsvilja och glädje samt en kombination av "will to please you" och självständighet. Som namnet uttrycker " glädjerödingar" Joyreds.

Jag vill att man som valpköpare är medveten om att rasen är en arbetande hund och om man
endast vill ha den till sällskap vet om att rasen kräver mycket aktivitet både fysiskt och mentalt.

När en valp lämnar oss kommer den att säljas enligt SKK:s regler,vara veterinärbesiktigad,ID märkt,vaccinerad och valpkullsförsäkrad. Ha en matlista med sig och lite andra tips och råd samt en "snuttefilt" som luktar trygghet.

Jag kommer att ta mig tid för er valpköpare.Som uppfödare vill jag gärna få höra hur det går och försöka svara på alla frågor som dyker upp. Det är viktigt för mig att ni alltid känner er välkomna att ta kontakt om både stort och smått.